کودکان در سن مدرسه

24 اکتبر, 2018 - drsayyari

بدون دیدگاه

تامین نیازهای غذایی کودکان در سن مدرسه

روزانه ۶ تا ۱۱ واحد از گروه نان و غلات

روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ

روزانه ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات

روزانه ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها و ۲ تا ۴ واحد از میوه ها

یک واحد غذایی معادل است با

یک واحد شیر یعنی یک لیوان شیر

یک واحد نان یعنی یک قطعه ۱۰در۱۰ cm نان سنگک، بربری یا تافتون

یک واحد گوشت یعنی ۶۰ گرم گوشت

یک واحد میوه یعنی یک عدد سیب یا یک عدد پرتقال

۱- مصرف سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده

۲- بهره گیری از گروههای اصلی غذایی در حد کفایت، متعادل، حاوی انرژی و پروتئین لازم و متنوع

۳- پرهیز از مصرف تنقلات کم ارزش از قبیل نوشابه های صنعتی، پفک، آب نبات و ….

۴- مقوی کردن

اضافه کردن موادی به غذا که انرژی آن را بیشتر میکند

۵- مغذی کردن: اضافه کردن موادی به غذا که علاوه بر پروتئین، ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تامین می کند.

۶- میان وعده صبح

۷- انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته،گردو، برگه ها، خرما، کشمش، انواع میوه ها، ساندویچ، نان و پنیر همراه گردو یا سبزی یا خرما، شیر و کیک، خامه، عسل و کیک یا نان، بستنی

۸- ناهار

همراه با خانواده بر حسب امکانات آنان با توجه به گروههای اصلی غذایی

۹- باید غذا:کافی، متعادل، متنوع، حاوی انرژی و مواد مغذی در حد اعتدال باشد.

۱۰-خوردن بستنی، شیرینی، میوه و دسر بعد از صرف وعده غذای اصلی باشد نه قبل از آن

۱۱- از مصرف مواد غذایی فاقد ارزش غذایی(تنقلات کم ارزش) از قبیل: نوشابه های صنعتی تحت هر عنوان، پفک، آب نبات و شکلات خودداری کنید.

۱۲- از مصرف مواد غذایی مثل چیپس های صنعتی، سوسیس و کالباس خودداری شود.

۱۳- مصرف قند ها و شیرینی ها، چربی به ویژه سس های روغنی، و نمک باید متناسب با نیاز باشد.

۱۴- صبحانه

۱۵- کودکانی که صبحانه نمی خورند در انجام تکالیف ریاضی دچار مشکل شده و قدرت خلاقیت و ابتکار آنان کاهش می یابد.

چگونه می توان از کفایت تغذیه کودکان در سن مدرسه اطمینان پیدا کرد؟

ارزیابی تغذیه شامل :

معاینه فیزیکی توسط پزشک برای اطلاع از علائم و کمبود های انرژی، پروتئین و ریزمغذیها

تستهای آزمایشگاهی

ارزیابی وضعیت دریافت غذای کودک شامل ثبت مواد غذایی که در شبانه روز مصرف می کند. چه به لحاظ نوع، مقدار، تعداد وعده، عادات غذایی، کیفیت غذاها و…

استفاده از کارت رشد یا روش اندازه گیری توده بدن

تامین نیاز های غذایی کودکان در سن مدرسه

مصرف یک قرص آهن یک یا دوبار در هفته سه ماه در سال

مصرف یک عدد ویتامین دی  ۵۰۰۰۰واحدی هر دو ماه

یک ساعت پیاده روی یا نیم ساعت نرمش یا دویدن هر روز هفته

توزین دوره ای با استفاده از منحنی رشد یا روش اندازه گیری توده بدن (BMI)

صبحانه

صبحانه: فرنی، شیربرنج، حلیم، عدسی، تخم مرغ، نان پنیر و گردو،کره و مربا و نان ،نان و کره و خامه همراه با یک لیوان شیر.

ناهار

سوپ یا حلیم یا آش یا شیر برنج

عدس پلو+ماست

سبزی پلو با ماهی+چند عدد زیتون

سبزی پلو با ماهیچه +ماست

انواع خورشت با پلو

شوید پلو با مرغ +ماست

کته و ماهیچه+ماست

ماکارونی+ماست

انواع غذاهای محلی یر حسب فرهنگ و امکانات خانواده

توجه:میوه و دسر بعد از غذا

میان وعده عصر

مشابه الگوی میان وعده صبح می باشد

شام

باید شام زودتر خورده شود.

چربی کمتری داشته باشد.

تنوع غذایی رعایت شود.

علت کمبود آهن و کم خونی در کودکان سن مدرسه

۱- عادت غذایی

۲- عدم مصرف گوشت بویژه گوشت قرمز

۳- مصرف تنقلات با ارزش غذایی کم مثل پفک، نوشابه های صنعتی، آب نبات و شکلات

۴- مصرف نان تهیه شده با جوش شیرین

۵- مصرف چای همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا

۶- علت کمبود آهن و کم خونی در کودکان سن مدرسه

۷- مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C که میوه ها و سبزی های تازه خام وجود دارد و موجب افزایش جذب آهن می شود.

۸- آلودگیهای انگلی روده و ابتلای مکرر به بیماری های عفونی

۹- بعضی از بیماریها که باعث دفع خون از بدن می شوند.

۱۰- رشد کودک

 

 

drsayyari

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *